Fly Away Simulation
Your #1 Source for Flight Simulators!

Search for Downloads

Use this form to search for downloads and addons including aircraft, scenery and more.

Search entire site

Use this form to perform a site-wide search for forum posts, news and reviews and videos.

SearchSearch 

HOW TO CONVERT FS2004 AIRCRAFTS TO FSX!!!

Post new topic   Reply to topic
Author Message
airbourne
First Officer
First Officer

Pro Member

Joined: Sep 02, 2006
Posts: 208
Location: London,UK
Posted: Wed Oct 31, 2007 2:46 pm 

1. go into ur FSX b737 - 800 folder

2. Next copy the Pannel folder

3. Open up ur fs2004 aircraft folder , for exsample we will use p124o

4. Onces u have open the folder just like fsx you have have diffrent folders with , PANNEL MODEL SOUND etc with it.

5. Paste the fsx Pannel Folder into this folder

6, Next a messege will appear on ur screen (are u sure u want to overight) Press yes , now close the the folders by pressing the redX top right of ur folder ... , U HAVE NOW ADDED A FS9 AIRCRAFT TO FSX, all u have to do is run ur game and go to select an aircraft , (Under aircraft manafaters , the aircraft is most likeley to be under Unknowen) next if u want sound for ur aircraft , copy a sound folder from one of your fsx aircrafts and do exsatly the same as the pannel

.........................................................................................

How to add wingview

1. just copy the following below into ur fs9 aircraft.cfg file , load up ur aircraft at an airport Press (S) to go through ur views and valaboom u have wingview Smile (INPORTANT , WHEN U OPEN fs9 aircraft.cfg SCROLE down to the bottem of it intill the last cupple of commands come up then at the end of the last word press enter twice then pase


[CameraDefinition.0] Title = "Right Side Window"
Guid = {54F54B8A-3EC2-2D4E-8D10-B8F9D0F16ACC}
Description = View of the right wing from the passenger cabin
Origin = Center
SnapPbhAdjust = Swivel
SnapPbhReturn = FALSE
PanPbhAdjust = Swivel
PanPbhReturn = FALSE
Track = None
ShowAxis = FALSE
AllowZoom = TRUE
InitialZoom = 0.8
ShowWeather = Yes
InitialXyz = 3.2, 1.8, -5
InitialPbh = 5, 0, 100
XyzAdjust = TRUE
Category=Aircraft
MomentumEffect=TRUE
ClipMode=Minimum

[CameraDefinition.1]
Title = "Left Side Window"
Guid = {0ae3f864-da10-4e5a-977c-b9bba47d6f7a}
Description = View of the left wing from the passenger cabin
Origin = Center
SnapPbhAdjust = Swivel
SnapPbhReturn = FALSE
PanPbhAdjust = Swivel
PanPbhReturn = FALSE
Track = None
ShowAxis = FALSE
AllowZoom = TRUE
InitialZoom = 0.8
ShowWeather = Yes
InitialXyz = -3.2, 1.8, -5
InitialPbh = 5, 0, 260
XyzAdjust = TRUE
Category=Aircraft
MomentumEffect=TRUE
ClipMode=Minimum

[CameraDefinition.2]
Title = "Landing Gear"
Guid = {96873AAD-621B-4C45-8A58-DEF7B7FCB051}
Description = View of the landing gear and left wing inboard flaps
Origin = Center
SnapPbhAdjust = Swivel
SnapPbhReturn = FALSE
PanPbhAdjust = Swivel
PanPbhReturn = FALSE
Track = None
ShowAxis = FALSE
AllowZoom = TRUE
InitialZoom = .52
ShowWeather = Yes
InitialXyz = -3.3, -1.8, -11
InitialPbh = 0, 0, 17
XyzAdjust = TRUE
Category=Aircraft
MomentumEffect=TRUE
ClipMode=Minimum

onces u have copyed this save ur fs9.aircraft.cfg file ...



l
Back to top
airbourne
First Officer
First Officer

Pro Member

Joined: Sep 02, 2006
Posts: 208
Location: London,UK
Posted: Wed Oct 31, 2007 4:44 pm 

And to prove all that i just said works .. , here is a video of Airbus A310 , that i converted from fs9 to fsx

http://files.filefront.com/fsxibizawmv/;8932095;/fileinfo.html
Back to top
Bran09
Captain
Captain

Pro Member

Joined: May 07, 2006
Posts: 970
Location: Florida
Posted: Wed Oct 31, 2007 8:12 pm 

thanks that works Very Happy
Back to top
airbourne
First Officer
First Officer

Pro Member

Joined: Sep 02, 2006
Posts: 208
Location: London,UK
Posted: Wed Oct 31, 2007 9:15 pm 

No probs have fun
Back to top
Bran09
Captain
Captain

Pro Member

Joined: May 07, 2006
Posts: 970
Location: Florida
Posted: Wed Oct 31, 2007 9:25 pm 

thankyou for finding this out ive been waiting for a post like this know i can add my faviorite aircraft
Back to top
airbourne
First Officer
First Officer

Pro Member

Joined: Sep 02, 2006
Posts: 208
Location: London,UK
Posted: Wed Oct 31, 2007 9:45 pm 

its no problem , i wouldnt have eva knowen my self , one day i just falt id have a mess around with the folders copy and pase a cupple of things , then valavoom i copy the folders above and it worked xD
Back to top
Bran09
Captain
Captain

Pro Member

Joined: May 07, 2006
Posts: 970
Location: Florida
Posted: Wed Oct 31, 2007 9:56 pm 

oh how do you get more views like the tail boom belly and the nose of the helicopter
Back to top
airbourne
First Officer
First Officer

Pro Member

Joined: Sep 02, 2006
Posts: 208
Location: London,UK
Posted: Wed Oct 31, 2007 10:04 pm 

More views below (Make sure u put them in number order)


[CameraDefinition.2] [CameraDefinition.3] [CameraDefinition.4] Etc ....

u remeber to make sure the number after the view above is 1 adfter ( So if [CameraDefinition.1] next one would be [CameraDefinition.2]


[CameraDefinition.2]
Title = "Landing Gear"
Guid = {96873AAD-621B-4C45-8A58-DEF7B7FCB051}
Description = View of the landing gear and left wing inboard flaps
Origin = Center
SnapPbhAdjust = Swivel
SnapPbhReturn = FALSE
PanPbhAdjust = Swivel
PanPbhReturn = FALSE
Track = None
ShowAxis = FALSE
AllowZoom = TRUE
InitialZoom = .52
ShowWeather = Yes
InitialXyz = -3.3, -1.8, -11
InitialPbh = 0, 0, 17
XyzAdjust = TRUE
Category=Aircraft
MomentumEffect=TRUE
ClipMode=Minimum

[CameraDefinition.3]
Title = "Tail"
Guid = {5c1df273-034b-4e7f-953a-9d5e26f1646c}
Description = Looking forward from behind the aircraft
Origin = Center
SnapPbhAdjust = Swivel
SnapPbhReturn = FALSE
PanPbhAdjust = Swivel
PanPbhReturn = FALSE
Track = None
ShowAxis = FALSE
AllowZoom = TRUE
InitialZoom = .75
ShowWeather = Yes
InitialXyz = 0, 6.5, -55.0
InitialPbh = 5, 0, 0
XyzAdjust = TRUE
Category=Aircraft
MomentumEffect=TRUE
ClipMode=Minimum


thats tail & landing gear view
Back to top
Bran09
Captain
Captain

Pro Member

Joined: May 07, 2006
Posts: 970
Location: Florida
Posted: Wed Oct 31, 2007 10:17 pm 

thanks
Very Happy
Back to top
airbourne
First Officer
First Officer

Pro Member

Joined: Sep 02, 2006
Posts: 208
Location: London,UK
Posted: Tue Nov 06, 2007 2:05 pm 

np
Back to top
massey
Trainee
Trainee

Pro Member

Joined: Feb 28, 2006
Posts: 4
Posted: Sat Nov 24, 2007 7:23 pm 

what if it just says visual model can not be displayed and the plane doesnt show up. how do i fix it to where i can see the plane?
Back to top
Bran09
Captain
Captain

Pro Member

Joined: May 07, 2006
Posts: 970
Location: Florida
Posted: Sat Nov 24, 2007 7:49 pm 

what is your system specs?
Back to top
massey
Trainee
Trainee

Pro Member

Joined: Feb 28, 2006
Posts: 4
Posted: Sat Nov 24, 2007 7:54 pm 

what do you mean?
Back to top
Bran09
Captain
Captain

Pro Member

Joined: May 07, 2006
Posts: 970
Location: Florida
Posted: Sat Nov 24, 2007 7:55 pm 

What type of video card do you have? I had the same problem but I fixed it.
Back to top
massey
Trainee
Trainee

Pro Member

Joined: Feb 28, 2006
Posts: 4
Posted: Sat Nov 24, 2007 8:01 pm 

its a 128 i think im not for sure
Back to top
Bran09
Captain
Captain

Pro Member

Joined: May 07, 2006
Posts: 970
Location: Florida
Posted: Sat Nov 24, 2007 8:29 pm 

You at least need a 256 megabyte video card or else it wont work.
Back to top
massey
Trainee
Trainee

Pro Member

Joined: Feb 28, 2006
Posts: 4
Posted: Sat Nov 24, 2007 10:55 pm 

Thanks
Back to top
Razgr1z912
Captain
Captain

Pro Member

Joined: Dec 30, 2006
Posts: 855
Posted: Fri Nov 30, 2007 6:14 pm 

can someone upload to me the fs9 747?
Back to top
cmw6300
Trainee
Trainee

Pro Member

Joined: Nov 06, 2007
Posts: 3
Posted: Sat Dec 01, 2007 12:29 am 

I'm trying to convert an FS9 Boeing 717 to FSX but it has no sound. It also doesn't have the virtual cockpit. I noticed that if i am in Tower View and I'm close enough to the tower, I can hear the engine noise but if I'm in the cockpit I can't. Any info would be greatly appreciated.
Back to top
Tailhook
Chief Captain
Chief Captain

Pro Member

Joined: Oct 12, 2005
Posts: 8477
Location: El Dorado
Posted: Sat Dec 01, 2007 1:22 am 

cmw6300 wrote:
I'm trying to convert an FS9 Boeing 717 to FSX but it has no sound.


Open the Sound folder which resides inside your 717 Aircraft folder. If instead of sound files (WAV files) there is only a sound.cfg file, open it with notepad and post the contents here.

I'm assuming that the sounds are aliased to an aircraft which you don't have in FSX.
Back to top
cmw6300
Trainee
Trainee

Pro Member

Joined: Nov 06, 2007
Posts: 3
Posted: Mon Dec 03, 2007 10:40 pm 

Here are the contents of the cfg file. It looks a little light if you ask me.

[fltsim]
alias=b737_400\sound


That is all that is in there. I'm not sure why it says b737 sound since it is a 717, but that is just my novice thoughts.

Thanks for any help you can give me.
Back to top
Tailhook
Chief Captain
Chief Captain

Pro Member

Joined: Oct 12, 2005
Posts: 8477
Location: El Dorado
Posted: Thu Dec 06, 2007 3:02 am 

cmw6300 wrote:
Here are the contents of the cfg file. It looks a little light if you ask me.

[fltsim]
alias=b737_400\sound


That is all that is in there. I'm not sure why it says b737 sound since it is a 717, but that is just my novice thoughts.

Thanks for any help you can give me.



It says b737 because whenever you download an aircraft which doesn't have actual sound files inside the sound folder, the sounds will be aliased to sounds that already reside in your simulator.

Just like in the example above. So how come you still don't hear a sound?
Because in FSX you do NOT have a b737_400. I think it's an -800 in FSX. If that's correct, your sound.cfg should look like this instead:

[fltsim]
alias=b737_800\sound


Instead of changing the b737_400 to b737_800 you could simply navigate to the 747 in your aircraft directory, open the sound folder of that aircraft and you'll find that it doesn't contain any actual sounds either... only the sound.cfg -- open it with notepad and you'll find that it is aliased to the b737 that comes with FSX.

Many ways to skin a cat. You can simply Copy and Paste the Sound folder out of the 747 into your 717. Now you should have the 737 default sounds in your 717. Of course they are not authentic, but neither are the 737 sounds inside the 747 Smile

I suggest you follow this procedure to get your head around it if for no other reason. At least you'll have some sound. Later on you can search for a proper 717 sound set in the file libraries.
Back to top
cmw6300
Trainee
Trainee

Pro Member

Joined: Nov 06, 2007
Posts: 3
Posted: Thu Dec 06, 2007 11:41 am 

Cool tailhook, I'll go ahead and try that out. Since I've got the aircraft, I have been flying in complete silence, so it will be nice to have some kind of sound. Thanks a bunch!!!!
Back to top
moukasdim
Trainee
Trainee

Pro Member

Joined: Aug 06, 2007
Posts: 1
Posted: Mon Mar 03, 2008 9:53 am 

thanks a lot
Back to top
Tailhook
Chief Captain
Chief Captain

Pro Member

Joined: Oct 12, 2005
Posts: 8477
Location: El Dorado
Posted: Mon Mar 03, 2008 10:00 am 

Have you got all of this digested moukasdim?

Great!

Welcome to the forums (and FSX... the house of pain) Cheers!
Back to top
Post new topic   Reply to topic All times are GMT

Page 1 of 1
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Related Topics

Sign-Up

Signing-up for a Pro account gives you super fast uncapped speed to the thousands of FSX, FS2004 & X-Plane downloads which include aircraft, scenery and more - click here to view the library for free or...

Go Pro
Sign-Up Now

Subscribe to our Free Newsletter

Join over 130,000 subscribers of our free dedicated flight simulation newsletter. Featuring new downloads, products and industry news.

 

Hot Payware

Survey

Have you downloaded your free copy of Microsoft Flight?

Yes, I really enjoy playing it!
No, I haven't downloaded it yet...
I'm going to stick with FSX
I haven't even moved to FSX, I'm sticking with FS2004
No, X-Plane all the way!
...Microsoft what?
I've moved to Prepar3D.

Votes 51974

Social

 
RSS Feed iPhone App

Terms & Privacy Policy | Contact Us

Copyright © 2014 Fly Away Simulation. All Rights Reserved.