Fly Away Simulation
SearchSearch 

real-Met sky flashes ?

Pro Member First Officer
oldsamer First Officer

Have run FSXdeluxe daily for a month now, only one annoyance.

When using "Real-world weather(15min update)", the sky flashes white for 1/10sec every 9 seconds.
This artifact is not present when using "Real-world weather(static)" or "weather themes".

Computer is on cable and connects at 117kps up 345kps down. Jeppesen weather download takes about 1 1/2 sec when done manully. Computer is intel duel-core P4 at 3ghz on intel DP965LT board with 4gb of 800mhz DDR2. Vid card is NVIDA GeForce 8800 GTX. OS is Xp home w/ service pack 2. OS and latest drivers were loaded 1st time just before christmas. Only other running program is Intel Audio Studio. I've left game settings at loadup defaults (60-%-70% max) and play with a keyboard and mouse.

Other than this annoying artifact the computer and the game have been stable. When I started playing, I though it might be a collision strobe light. But it's present in all views including control tower.

Anyone else seen this or is it just me?

Pro Member First Officer
faust1200 First Officer

Yes I used to get this when I had my ATI card , 9 seconds and all that. I have since switched to nvidea and haven't noticed it very much. Certainly not every 9 seconds and barely at all. I have no idea what causes it.. Crying or Very sad

Alex The Great Guest

Perhaps breif sessions of St. Elmo's Fire?

Guest

oldsamer wrote:

Have run FSXdeluxe daily for a month now, only one annoyance.

When using "Real-world weather(15min update)", the sky flashes white for 1/10sec every 9 seconds.
This artifact is not present when using "Real-world weather(static)" or "weather themes".

Computer is on cable and connects at 117kps up 345kps down. Jeppesen weather download takes about 1 1/2 sec when done manully. Computer is intel duel-core P4 at 3ghz on intel DP965LT board with 4gb of 800mhz DDR2. Vid card is NVIDA GeForce 8800 GTX. OS is Xp home w/ service pack 2. OS and latest drivers were loaded 1st time just before christmas. Only other running program is Intel Audio Studio. I've left game settings at loadup defaults (60-%-70% max) and play with a keyboard and mouse.

Other than this annoying artifact the computer and the game have been stable. When I started playing, I though it might be a collision strobe light. But it's present in all views including control tower.

Anyone else seen this or is it just me?

Code: Code:

Pro Member First Officer
freedspeak First Officer

I have this problem also oldsamer, exactly as you described. The dreaded white flash. And guess what, I have an ATI card. Figured it was just as you say, an "artifact" and will be dealt with in an upcoming patch. I'm hesitant to say this is only ATI related.

All times are GMT Page 1 of 1

Related Questions