Fly Away Simulation
Your #1 Source for Flight Simulators!

Search for Downloads

Use this form to search for downloads and addons including aircraft, scenery and more.

Search entire site

Use this form to perform a site-wide search for forum posts, news and reviews and videos.

SearchSearch 

I still havent gotten a good answer....

   
Author Message
RedRaider217
Trainee
Trainee

Pro Member

Joined: Dec 26, 2005
Posts: 7
Posted: Sun Mar 22, 2009 10:09 pm 

but i can provide a little better explination of my problem.

when i am in the VC, and i start pulling up systems (radio stack, throttle quadrant etc) if i bring those items up and roll my mouse over them as if i am going to adjust something on them, the game goes to a load screen for a split second. its like the game is having a seizure. this happened to me on my last computer, with a different copy of FSX all together so i dont think its the system. i have a custom built gaming system running duo core with a gtx 260 graphics card and 8 GIGs of RAM.


i have tried the DX10 and both ways its still doing it.


PLEASE HELP this is seriously ruining my gaming hobby and its particularly annoying when i am shooting an instrument approach and am running through a bunch of systems and identing my frequencies.
Back to top
Karlw
Chief Captain
Chief Captain

Pro Member

Joined: Sep 15, 2004
Posts: 1277
Location: Earth
Posted: Sun Mar 22, 2009 10:39 pm 

Same issue happens to me when switch to the 2D Panel. As far as I know you cant resolve that.
Pick a job you love and you'll never have to work a day in your life.

-Confucius
Back to top
RedRaider217
Trainee
Trainee

Pro Member

Joined: Dec 26, 2005
Posts: 7
Posted: Sun Mar 22, 2009 11:04 pm 

surely it can be resolved....otherwise EVERYONE would be complaining of it.



plus, i KNOW my system is faster that some of the other posters online....
Back to top
RadarMan
Chief Captain
Chief Captain

Pro Member

Joined: Aug 25, 2003
Posts: 18997
Location: U.S.A
Posted: Mon Mar 23, 2009 12:26 am 

Try going into settings and uncheck "show cockpit tooltips".

Also opening that many "Windows" with only a 256mb card is pushing it to the limit, maybe beyond.

Radar

Back to top
Tailhook
Chief Captain
Chief Captain

Pro Member

Joined: Oct 12, 2005
Posts: 8477
Location: El Dorado
Posted: Mon Mar 23, 2009 12:42 am 

This card has 896 MB Arrow

http://www.overclockersclub.com/reviews/leadtek_winfast_gtx260_extreme/4.htm


You're running Vista 64 bit -- the drivers could well be the issue. You don't seem to have responded to Accelor's advice:

https://forum.flyawaysimulation.com/forum/topic/34787/need-help-with-graphics-lag-problem/

The person(s) who put together your system might have loaded the 32 bit drivers, it happens. There's a possibility that they've loaded the correct drivers but they're already obsolete seeing the card was released in January.

You can get the latest drivers here:

http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us
Back to top
RedRaider217
Trainee
Trainee

Pro Member

Joined: Dec 26, 2005
Posts: 7
Posted: Mon Mar 23, 2009 1:50 am 

ok...good tips. but i just checked and all my drivers are up to date.


does this game have the old fx9 file where u can tweak?
Back to top
oldsamer
First Officer
First Officer

Pro Member

Joined: Jan 31, 2007
Posts: 335
Location: El Paso TX
Posted: Tue Mar 24, 2009 1:58 pm 

the game goes to a load screen for a split second. its like the game is having a seizure


Is this "seizure" a white out for 2 or 3 seconds? If so, I've been seeing it ever since installing FSX sp2. Sad It's a glitch I work around by not calling up sub panels since that's where it happens. Just use mouse hot spots in virtual cockpit (VC), don't use called up sub panels. Smile
Back to top
barkoman
Trainee
Trainee

Pro Member

Joined: Dec 20, 2004
Posts: 41
Location: Dryden Canada
Posted: Sat Mar 28, 2009 5:57 pm 

Welcome to the club buddy - my suggestion was that of Radarman's. It's a bug that you'll have to live with. No updates now that the operation has gone bust.
Back to top
   
All times are GMT

Page 1 of 1
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Related Topics

Sign-Up

Signing-up for a Pro account gives you super fast uncapped speed to the thousands of FSX, FS2004 & X-Plane downloads which include aircraft, scenery and more - click here to view the library for free or...

Go Pro
Sign-Up Now

Subscribe to our Free Newsletter

Join over 130,000 subscribers of our free dedicated flight simulation newsletter. Featuring new downloads, products and industry news.

 

Survey

Have you downloaded your copy of Microsoft Flight Simulator X: Steam Edition?

Yes, they have really improved it.
No, I haven't downloaded it yet...
I'm going to stick with my original FSX.
I haven't even moved to FSX, I'm sticking with FS2004.
No, X-Plane all the way!
...there's a Steam Edition?
I've moved to Prepar3D.

Votes 15432

Social

Follow us on Social Networks

Subscribe to our newsletter

 
RSS Feed iPhone App

Terms & Privacy Policy | Contact Us

Copyright © 2017 Fly Away Simulation. All Rights Reserved.