Fly Away Simulation
Your #1 Source for Flight Simulators!

Search for Downloads

Use this form to search for downloads and addons including aircraft, scenery and more.

Search entire site

Use this form to perform a site-wide search for forum posts, news and reviews and videos.

SearchSearch 

FSX System Requirements

   
Author Message
chinny4290
Trainee
Trainee

Pro Member

Joined: Jan 16, 2006
Posts: 10
Posted: Sat Jul 22, 2006 6:16 am 

Hey guys, I have a question. Does anyone know what the maximum requirements of FSX are computer wise?

I have an AMD Athlon 64 4000+ Clawhammer, and I just built my computer last december. I have a gig of mem and a 6800GS nVidia video card, 256MB PCI-E and it's already starting to show it's age graphics wise with FS9 Sad
Back to top
Spoty101
First Officer
First Officer

Pro Member

Joined: Feb 05, 2006
Posts: 181
Posted: Sat Jul 22, 2006 2:58 pm 

You might want to put more memory and if you will have Windows Vista have from 3 to 4 GB of memory but overall your computer would problably be average depending on the requierments of FSX
Back to top
Guest






Posted: Sun Jul 23, 2006 6:00 am 

Things aren't looking too hopeful as far as performance. the PCs Microsoft has been running the demo FSX on at the conventions can't even run it at max settings. It's still the beta version, but with the addition of Windows Vista... Plan on getting a quantum computer in year 2100!
Back to top
beech699
Guest





Posted: Fri Jul 28, 2006 2:40 pm 

cannot get the beta FS X running on any of the 3 puters I have with nvidea cars. They either lockup or will not allow getting into the menu to change the settings.
Back to top
CtrlAltDlt
Guest





Posted: Fri Jul 28, 2006 9:35 pm 

You must be referring to Windows Vista beta. Unless you are a flight simulator beta tester that just broke his oath of secrecy by revealing his inside sources. As far as I know, there are no beta versions of FSX available to the public. But then again, what do I know?
Back to top
astraGTE
First Officer
First Officer

Pro Member

Joined: Jul 31, 2005
Posts: 113
Location: manchester
Posted: Fri Jul 28, 2006 10:00 pm 

CtrlAltDlt wrote:
You must be referring to Windows Vista beta. Unless you are a flight simulator beta tester that just broke his oath of secrecy by revealing his inside sources. As far as I know, there are no beta versions of FSX available to the public. But then again, what do I know?


LOL! no there's definatly no vista beta versions avaiable to the public! i don't think vista will ever be out the rate there going...as for FSX it is compatable with XP but won't run any were near as good as it would on vista.
Back to top
Greekman72
Chief Captain
Chief Captain

Pro Member

Joined: Jun 15, 2005
Posts: 7050
Location: Hellas
Posted: Fri Jul 28, 2006 10:03 pm 

Maybe im wrong but i know some people(mebers here to be specific)that already has or being tasked from MS to check the Beta Version of Vista.

Could be wrong though... Dont Know
Back to top
CtrlAltDlt
Guest





Posted: Fri Jul 28, 2006 10:06 pm 

Windows Vista Beta is open to the public actually. And get this - it requires hardware acceleration for the DESKTOP!
Back to top
CtrlAltDlt
Guest





Posted: Fri Jul 28, 2006 10:09 pm 

It's FSX that doesn't have a public beta (what game would?).
Back to top
???
Guest





Posted: Mon Aug 14, 2006 3:08 am 

i have the demo to FSX and its very glitchy and it freezes alot. microsoft make it hard for us gamers who dont have the money to make FSX run on even the lowest setting
Back to top
Thunderbirdman2
Captain
Captain

Pro Member

Joined: Jul 28, 2006
Posts: 611
Location: Milwaukee,Wisconsin
Posted: Mon Aug 14, 2006 3:09 am 

It was gonna take me 60 hours to download ans FS9 only takes 15 minutes and runs at the best so FSX is gonna BE HUGE
TECH ALEC!
VISIT US DAILY FOR VIDEOS PICTURES FORUMS BLOGS!!!!!
CONTEST WITH PRIZES COMING SOON!
Back to top
???
Guest





Posted: Mon Aug 14, 2006 3:11 am 

Took me 60 minutes to download
Back to top
WantFSX
Guest





Posted: Mon Aug 14, 2006 8:01 pm 

The thing that is crazy is that FS9 is only 2-3gb in size....and the FSX demo, with only a small portion of the carribean was 600mb! I guess they'll be using every bit of those 2 DVD's!
Back to top
sfox
Guest





Posted: Thu Jun 28, 2007 6:41 pm 

My system is Intel DC6600 OC'D to 3.2mhz. EVGA 8800GTS 640MB @ 598/1056. I can run at 20 fps in full ultra mode @ 1650x1080. It really looks sweet.
Back to top
CRJCapt
Chief Captain
Chief Captain

Pro Member

Joined: Sep 12, 2005
Posts: 4274
Location: Ohio,USA
Posted: Thu Jun 28, 2007 7:01 pm 

sfox wrote:
My system is Intel DC6600 OC'D to 3.2mhz. EVGA 8800GTS 640MB @ 598/1056. I can run at 20 fps in full ultra mode @ 1650x1080. It really looks sweet.

What happens when you turn the autogen, ground traffic, AI and all water effects to 100% and fly over New York city?
Back to top
   
All times are GMT

Page 1 of 1
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Related Topics

Sign-Up

Signing-up for a Pro account gives you super fast uncapped speed to the thousands of FSX, FS2004 & X-Plane downloads which include aircraft, scenery and more - click here to view the library for free or...

Go Pro
Sign-Up Now

Subscribe to our Free Newsletter

Join over 130,000 subscribers of our free dedicated flight simulation newsletter. Featuring new downloads, products and industry news.

 

Survey

Have you downloaded your copy of Microsoft Flight Simulator X: Steam Edition?


Votes 15436

Social

Follow us on Social Networks

Subscribe to our newsletter

 
RSS Feed iPhone App

Terms & Privacy Policy | Contact Us

Copyright © 2018 Fly Away Simulation. All Rights Reserved.