Fly Away Simulation
Your #1 Source for Flight Simulators!

Search for Downloads

Use this form to search for downloads and addons including aircraft, scenery and more.

Search entire site

Use this form to perform a site-wide search for forum posts, news and reviews and videos.

SearchSearch 

Download not appearing in Fsx free flight menu

   
Author Message
purrpaw
Trainee
Trainee

Pro Member

Joined: Sep 27, 2015
Posts: 7
Posted: Sun Sep 27, 2015 11:36 pm 

I have downloaded a Spitfire and loaded into the fsx files and it works.I then downloaded the Vulcan file,extracted all the files and loaded into the correct fsx files ie airplanes and effects.The 6 variants of the Vulcan are in the Airplane file but does not appear when I run fsx,very frustrating.Any ideas what may be wrong?
Back to top
RadarMan
Chief Captain
Chief Captain

Pro Member

Joined: Aug 25, 2003
Posts: 19020
Location: U.S.A
Posted: Mon Sep 28, 2015 1:51 am 

Put a check-mark in the box marked "show all variations" and see if it shows up.

Radar

Back to top
purrpaw
Trainee
Trainee

Pro Member

Joined: Sep 27, 2015
Posts: 7
Posted: Mon Sep 28, 2015 10:10 am 

Yes I tried that shortly after loading,nothing,just the resident airplanes.
This is really bugging me,have installed Microsoft SP1 add-on,do you think there is another that may cure problem?
The Submarine Spitfire loaded and runs perfectly and I cannot see any difference betwen that action and the problem add ons.Same thing again when I tried another download,all appropiate files loaded and are in correct place but a big fat nothing when trying to run.
Back to top
purrpaw
Trainee
Trainee

Pro Member

Joined: Sep 27, 2015
Posts: 7
Posted: Mon Sep 28, 2015 11:20 am 

Have employed the same download and transferring of files for FS 2004 and all work,ie.those files designed for FS2004.
Back to top
RadarMan
Chief Captain
Chief Captain

Pro Member

Joined: Aug 25, 2003
Posts: 19020
Location: U.S.A
Posted: Mon Sep 28, 2015 3:12 pm 

You loaded SP1 but haven't loaded SP2 yet.

Radar

Back to top
purrpaw
Trainee
Trainee

Pro Member

Joined: Sep 27, 2015
Posts: 7
Posted: Mon Sep 28, 2015 11:18 pm 

Re sp2,yes have downloaded(just now)and afraid to say no luck.
Am running Win7,what I do is download file to a temp folder,extract all files,copy the appropriate file(eg.all models in the FSX file,in this case 8 Vulcan models contained in the S.im objects file and paste all models into the correct file in fsx prog.
When I check,all models are in the Airplane file
I then do a similiar action with the Effects and Scenery,they all show up in the correct locations.
Now I hope you can come back and say no no thats the wrong way,otherwise I shall just go and shoot myself.
I am 76 yrs old in Dec,so please allow for dotage factor.
ps. I was an AEO in the early sixties on Vulcans 101 Sqd.Scary but loved it.
Back to top
RadarMan
Chief Captain
Chief Captain

Pro Member

Joined: Aug 25, 2003
Posts: 19020
Location: U.S.A
Posted: Mon Sep 28, 2015 11:32 pm 

It sounds as if you are doing it right.
If the airplane folder had the aircraft's name on it then it should show up.
Here is our tutorial on how to install FSX aircraft.

https://flyawaysimulation.com/knowledge/page/31/installing-addon-aircraft-in-microsoft-flight-simulator-x/

Radar

Back to top
purrpaw
Trainee
Trainee

Pro Member

Joined: Sep 27, 2015
Posts: 7
Posted: Tue Sep 29, 2015 12:53 am 

Have just downloaded a Microleve microlight and it works,also downloaded SuperSabre and it works,although it was a self extracting file,ie. a.exe file.
Am going to hit the sack now and try again tomorrow,thanks for your patience Radarman.
Back to top
RadarMan
Chief Captain
Chief Captain

Pro Member

Joined: Aug 25, 2003
Posts: 19020
Location: U.S.A
Posted: Tue Sep 29, 2015 2:46 am 

When you put the aircraft folder into the simobjects/aircraft folder did you check to see if it was a folder with a similar folder inside.
In other words a folder within a folder, if so get rid of the outer folder like you would gift wrap.

Think about it while you sleep.
If you can give us the link to the download or even the zip name.
This way we can download it and read the read-me that's included with all downloads.

Radar

Back to top
purrpaw
Trainee
Trainee

Pro Member

Joined: Sep 27, 2015
Posts: 7
Posted: Tue Sep 29, 2015 11:20 am 

https://flyawaysimulation.com/downloads/files/23137/fsx-avro-vulcans-and-retro-scenery/

This is the link that I have had bother loading and not seeing it for free flight,I seem to be having more success in single "model" downloads and running them,which leads me to suspect that I am suffering from a bit of finger trouble.
When you download an FSX zip file with multiple models is it wrong to load into the airplane file en -bloc.?
Back to top
RadarMan
Chief Captain
Chief Captain

Pro Member

Joined: Aug 25, 2003
Posts: 19020
Location: U.S.A
Posted: Tue Sep 29, 2015 3:20 pm 

Try this one and see if you can do a little better.

https://flyawaysimulation.com/downloads/files/13744/fsx-avro-vulcan-xh558/

Radar

Back to top
purrpaw
Trainee
Trainee

Pro Member

Joined: Sep 27, 2015
Posts: 7
Posted: Tue Sep 29, 2015 9:13 pm 

Yep I downloaded that model earlier today and it works just fine,I think I will give up on the other.
Once again thanks for you great help and patience.
Back to top
RadarMan
Chief Captain
Chief Captain

Pro Member

Joined: Aug 25, 2003
Posts: 19020
Location: U.S.A
Posted: Tue Sep 29, 2015 11:05 pm 

Glad it worked, it was probably a minor reason that the other didn't show and neither of us could figure it out.
Enjoy the new one.

Radar

Back to top
ACE-9
Guest





Posted: Wed Feb 01, 2017 1:44 pm 

HI there.

Its been a while since the original post, but I had the exact same problem today.

In desperation! I read the manual downloaded with the files (Manual ACG Vulcan AI and Scenery.pdf) and under the heading "Canít see the Vulcans" a solution was discovered.

My AI traffic in FSX was set to 0%, after I turned it to 100%, all worked exactly as it should.

Loads of Vulcans at RAF Waddington and the 4 ready alert aircraft took off dead on 1400 hrs. WOW..

Hope this helps.
Back to top
   
All times are GMT

Page 1 of 1
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Related Topics

Sign-Up

Signing-up for a Pro account gives you super fast uncapped speed to the thousands of FSX, FS2004 & X-Plane downloads which include aircraft, scenery and more - click here to view the library for free or...

Go Pro
Sign-Up Now

Subscribe to our Free Newsletter

Join over 130,000 subscribers of our free dedicated flight simulation newsletter. Featuring new downloads, products and industry news.

 

Survey

Have you downloaded your copy of Microsoft Flight Simulator X: Steam Edition?

Yes, they have really improved it.
No, I haven't downloaded it yet...
I'm going to stick with my original FSX.
I haven't even moved to FSX, I'm sticking with FS2004.
No, X-Plane all the way!
...there's a Steam Edition?
I've moved to Prepar3D.

Votes 15433

Social

Follow us on Social Networks

Subscribe to our newsletter

 
RSS Feed iPhone App

Terms & Privacy Policy | Contact Us

Copyright © 2018 Fly Away Simulation. All Rights Reserved.